Kolonya

Filtre
Özellik Filtreleme
Markalar
Fiyat Aralığı
SEÇİMLER
11 Ürün
Markalar
Ürün
ÜRÜNLERİ KARŞILAŞTIR
  Sayfa:1/1  Ürün Sayısı:11 

İnsan tarihinin bir noktasında yolunun kesiştiği kolonya ülkemizin de önemli bir geleneğidir. Misafirliğe ya da hasta ziyaretine giderken kolonya götürürüz. Eve gelen misafire mutlaka ikram ederiz. Evimizde bitmişse panik bir şekilde yenisini hızlıca alırız. Ferahlatıcı etkisi yanında hoş kokusu da bizi etkiler.

Her parfüm markasının kokusu nasıl farklıysa kolonyada da markalar arası kokular farklılaşır. Her marka kolonyanın kokusu ve içeriği farklıdır. Ayrıca çocuklar, kadınlar ve erkekler için de farklı aromalar içeren kolonya çeşitleri üretilir.

Cosmetica’da parfüm kategorisinin altında kolonya bölümünden tüm kolonya çeşitlerine ulaşabilirsiniz.

Kolonya Nedir?

Hijyen olabilmenin en bilindik ve en pratik yoludur kolonya kullanımı. Hemen hemen her kişinin çantasında, evinde, arabasında ve ofisinde bulunur.  İçerisinde etil alkol, su ve esans kullanılır. Kolonya çeşitlerinden en klasik olanı limonlu çeşididir.

Yüzde 80 ile 96’sı etil alkol, kalan kısmı ise su ve esans özlerinin suyu-yağı ile oluşur. İnsan cildinde kolonya kullanımından sonra ferahlık ve rahatlama hissi gelişir. Bu durumun sebebi etil alkolün uçucu olması ve yok olma süresinde vücut ısısını da azaltmasıdır.

Kolonya diğer ürünlerde de olduğu gibi üretildiği bölgeye göre özellik kazanıyor. Örnek vermek gerekirse Bodrum için bodrum mandalinalı kolonya, Ayvalık için zeytin çiçeği kolonyası ve Rize için çay yaprağı özlü kolonya verilebilir.

Kolonyanın kültürel yapısına baktığımızda limon esanslı olanı ön plana çıkıyor. Kolonyanın mikrobik etkiyi azaltması özelliğiyle de kültürümüzde önemli bir başlık. Bayram günlerinde eve gelen misafirlere ikram etmek, hasta ziyaretlerine giderken ve kına-nişan gibi törenlerde hediye olarak verilen bir üründür kolonya. Geçmiş dönemde ise erkeklerin tıraş sonrası ciltlerine sürdüğünü biliyoruz. Günümüzde de alkol oranı yüksek kolonyalar manikür-pedikür işlerinden sonra dezenfekte işlemi için kullanılıyor.

Parfüm kokusunu ağır bulan kişiler onun yerine esanslı kolonya çeşitlerini kullanmayı tercih ediyor. Limon kolonyası dışında zeytin çiçeği, çay, tütün, çeşitli meyve özleri, hanımeli, vanilya, okyanus esintisi, lavanta gibi çeşitleri de mevcut.

Kolonyalar farklı boylarda ve kullanım alternatifleriyle satılıyor. Ofis ve ev kullanımı için litrelik bidonlar, oda da anlık kullanım için şişeler ve küçük boyları ise çantalar için tercih edilebiliyor.

Kolonyanın mikropların sayısını azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kolonyanın içinde bulunan alkol oranı çok sayıda mikrop çeşidini yok ediyor. Hijyen amaçlı kullanacağınız kolonyanın alkol oranına dikkat edin. Bir de parfümlü ya da alternatif aromalı kolonyalardan ziyade limonlu olanı tercih edin.

80 Derece Kolonya

Son dönemlerde sıkça duyduğumuz 80 derece kolonyanın içeriğinden ve diğer kolonyalardan farkına kısaca değinmek istedik. Bir ürünün dezenfektan amaçlı kullanılabilmesi için yüzdelik dilimde alkol oranının 70 ila 95 arasında olması gerekir. Alkol oranı yüksek olan kolonyalar virüs, bakteri ve mantar gibi hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Bu sebeple virüslerden korunmak için 80 derece kolonya diğer bakteri ve mantarlardan korunmak için ise en az 70 derece kolonya kullanmalısınız.

Kolonya satın alırken ambalajlama şeklini de ihtiyacınıza göre seçebilirsiniz. Kolonya büyük bidonlarda, plastik ya da cam şişelerde ve sprey püskürtme şeklinde piyasada satılmaktadır. Cosmetica’da parfüm kategorisi altında kolonya bölümünden Eyüp Sabri Tuncer, Selin, Purline, Bebak, Duru, Johnson’s Baby ve daha fazla markaya ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan kolonyayı bir tıkla satın alabilirsiniz.

Birlikte AlSepete EkleKapatÜRÜN BİLGİSİTESLİMAT VE İADEBeden Tablosu
Ödeme Şekli
TL Daha Alışveriş Yap, Kargo Bedava Olsun!
YORUM YAZ
Bu ürün ne kadar puan vermek istiyorsunuz?